Inloggegevens vergeten?

Re-integratie voor werknemers

Ondersteuning en begeleiding bij uw zoektocht naar een baan

Als u moeite heeft met het vinden van werk kunt u extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben. De reden hiervoor kan bijvoorbeeld zijn dat u geen diploma’s heeft, of weinig werkervaring. Uw uitkeringsorganisatie zorgt ook voor de nodige ondersteuning bij uw re-integratie. Voor veel uitkeringen is dit het UWV. Voor uw re-integratie kan het UWV ook contact opnemen met uw gemeente. De gemeente en het UWV zorgen dan voor extra begeleiding, cursussen of trainingen. Dit heet een re-integratietraject.

 

Re-integratie als u werkt

Als u door ziekte of een handicap uw werk niet meer kunt doen, zoekt u eerst samen met uw werkgever naar een oplossing. Er zijn bijvoorbeeld voorzieningen voor het aanpassen van uw werkplek. Neem contact op met uw casemanager als u iets onduidelijk is.

 

Re-integratie als u niet werkt

Als u geen uitkering heeft en (weer) aan de slag wilt, bijvoorbeeld als herintreder, kunt u voor uw re-integratie een beroep doen op uw gemeente. Voorwaarde is wel dat u zich als werkzoekende inschrijft bij een lokale vestiging van het UWV WERKbedrijf. Daar wordt beoordeeld hoe lastig het voor u is om werk te vinden. Als het nodig is krijgt u een re-integratietraject aangeboden.

 

Individueel re-integratieovereenkomst (IRO)

Het UWV kan een plan voor u maken om weer aan het werk te komen. Veel mensen bepalen echter liever zélf hoe ze weer aan het werk komen. U bent ziek (of u bent langer dan 1 jaar werkloos) én u heeft een uitkering bij UWV? Mogelijk komt u dan in aanmerking voor een IRO.

Wilt u ook zelf uw re-integratie traject bepalen, onafhankelijk van UWV? In dat geval is de individuele re-integratie overeenkomst (IRO) iets voor u. U kiest dan zelf een re-integratie bedrijf uit en stelt samen met dat bedrijf een plan op om weer aan het werk te komen. Het UWV betaalt overigens de kosten van het re-integratie bedrijf.

Zoekt u een outplacementbureau of een re-integratiebureau dat in opdracht van bedrijven of gemeenten werkt? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Als u nog in dienst en arbeidsongeschikt bent verzorgen wij graag uw outplacement 1ste spoor of 2de spoor.

Wij zijn u graag van dienst bij uw re-integratiebegeleiding en onderzoeken graag voor u de mogelijkheden bij uw werkgever, de gemeente of UWV.

Naar boven