Inloggegevens vergeten?

Re-integratie voor werkgevers

Werknemers re-integreren naar ander werk

U loopt in de huidige economische tijd een groot risico dat u afscheid moet nemen van een of meerdere werknemers. In het geval van langdurig verzuim loopt u tevens een vergroot risico dat u uw werknemer moet re-integreren naar ander werk bij een andere werkgever.

 

Loopbaanbegeleiding

Door tijdig loopbaanbegeleiding in uw bedrijf te introduceren, krijgt u het voordeel dat u al tijdens het dienstverband werkt aan het assertiever maken van uw werknemers en mocht het risico zich aandienen, dan heeft u uw werknemers al voorbereid op hun zoektocht naar ander werk. Dat maakt de pijn van afscheid niet minder maar het zorgt ervoor dat uw werknemers niet ervaren dat zij in een diep “gat” vallen. Immers tijdens hun loopbaanbegeleiding worden hun kwaliteiten benoemd en worden zij gestimuleerd om deze verder te ontwikkelen. Het maakt hen sterker waardoor onzekerheden naar de achtergrond worden gedrukt.

In het geval op u de verplichting rust om uw werknemer vanuit arbeidsongeschiktheid te re-integreren naar ander werk bij een andere werkgever zult u merken dat de begeleiding makkelijker en minder tijd gaan kosten.

 

Loopbaanbegeleiding, Re-integratie & SVS-Arbo

Maakt u gebruik van SVS-Arbo dan kunt u de module Loopbaanbegeleiding en Re-integratie (L&R) nemen tegen een meerprijs van € 15,00 per werknemer per jaar. Hiermee verzekerd u zich van ondersteuning van de loopbaanbegeleiding gedurende het dienstverband van uw werknemers. Daarnaast ontvangt u van ons een bijdrage van 40% in de kosten van het re-integratietraject als uw werknemer wegens arbeidsongeschiktheid niet meer zijn eigen werkzaamheden bij u kan verrichten. Een standaard re-integratietraject kost in de markt al snel € 5.000. U heeft recht op deze bijdrage als u deelneemt de module L&R en ons de opdracht tot re-integratie geeft.

Abonneer u nu op de module L&R door de offerte op te vragen.

Naar boven